Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σύναψη δεκαετούς δανείου 3 εκατ. συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας εκλήθη να εγκρίνει την αναγκαιότητα σύναψης δανείων, κατάρτισης όρων πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και καθορισμού διαδικασίας επιλογής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την προμήθεια και την εγκατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων led και για την προμήθεια δυο απορριμματοφόρων αυτοκινήτων κι ενός αυτοκινούμενου οχήματος πλύσης κάδων απορριμμάτων.

«Πρόκειται», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, «για την διερεύνηση σε ό,τι αφορά τις τράπεζες προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των όποιων προσφορών τους για την σύναψη ενός δεκαετούς δανείου ύψους 3 περίπου εκατομμυρίων. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού και την προμήθεια απορριμματοφόρων και μηχανήματος καθαρισμού των κάδων».
«Στην πρώτη περίπτωση», εξήγησε, «διερευνούμε τη δυνατότητα δανειοδότησης ώστε να γίνει αντικατάσταση των φωτιστικών και λαμπτήρων ενώ για τα απορριμματοφόρα ανέφερε ότι «ο στόλος του Δήμου είναι πεπαλαιωμένος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις βλάβες, με την συντήρηση των οχημάτων. Στόχος είναι να προμηθευτούμε νέα απορριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία δεν θα έχουν προφανώς τις βλάβες που παρουσιάζουν τα παλιά».
Ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Νίκος Καραμανωλάκης ανέφερε: «με στόχο λοιπόν την εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος των πολιτών καταθέτουμε στην Οικονομική Επιτροπή κοστολογημένη πρόταση σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα έχει τεράστιο όφελος και ζητάμε επανεξέταση του θέματος. Η πρόταση έχει κόστος 1,6 εκατομ. και αφορά λαμπτήρες Μαγνητικής Επαγωγής με 25 χρόνια ζωής, χωρίς δανεισμό (με μορφή συνεργασίας τύπου ΣΔΙΤ), ενώ η πρόταση της Δημοτικής Αρχής έχει κόστος 3 εκατομ. με δανεισμό κι αφορά λαμπτήρες led με 12 χρόνια ζωής. Είναι απαραίτητο πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση να γίνει επιστημονική παρουσίαση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από ειδικούς που κατέχουν την τεχνογνωσία, να μελετήσουμε τα οικονομικά στοιχεία, που θα προκύψουν, και να πράξουμε αναλόγως».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας