Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ομιλία του Ι. Πλακιωτάκη στον Άγιο Νικόλαο (Video)

Πολιτική ομιλία, με απολογισμό των παρεμβάσεων που έκανε ο ίδιος για τοπικά θέματα μέσα στο 2016 αλλά και γενικά για τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τη Νέας Δημοκρατία που με συγκεκριμένες ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, καλεί τον ελληνικό λαό να της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, μίλησε ο τ. πρόεδρος και βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης στη γεμάτη αίθουσα «Ερμίνα» του ξενοδοχείου «Ερμής» στον Αγιο Νικόλαο.

«Με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούμαστε στην υπογραφή τέταρτου μνημονίου ή στη χρεοκοπία. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις! Αρα, όσο πιο γρήγορα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και όσο πιο γρήγορα τελειώσει η ανασφάλεια και αβεβαιότητα τόσο περισσότερο έτοιμη θα είμαστε, τουλάχιστον για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όμως, για να γίνουν αυτά, ο κ. Τσίπρας, μια υπηρεσία μπορεί να προσφέρει στον τόπο αυτό. Θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη διακυβέρνηση της χώρας, γιατί όσο περισσότερο αργεί να γίνει αυτό, τόσο περισσότερο, η οικονομία, η κοινωνία και η χώρα μας, θα οδηγείται στην ανασφάλεια και σε ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια. Και πρέπει να αποχωρήσει και να αναλάβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνη της – θα επιδιώξουμε ευρύτερες συνεννοήσεις και συναινέσεις και αυτή είναι η δική μου πάγια άποψη. Και αν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και σε όλη τη διάρκεια του 3ου μνημονίου, θα τα είχαμε καταφέρει τώρα, όπως έκαναν και άλλες χώρες που κατάφεραν και βγήκαν από τη μέγγενη των μνημονίων. Και τα κατάφεραν γιατί το πολιτικό σύστημά τους να συνεννοηθεί. Δεν λέω να «συγκυβερνήσει», αλλά να συνεννοηθεί. Και αν μας είχε ακούσει ο κ. Τσίπρας το 2015, να κάνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία. Αυτός προτίμησε να πάει σε εκλογές και να που οδηγήθηκε ένα χρόνο μετά… Μας φέσωσε με τρίτο μνημόνιο 80 δις ευρώ, με 11 δις ευρώ επιπλέον μέτρα και δεν του φτάσανε! Πότε, λοιπόν ήταν καλύτερη η οικονομική και πολιτική συγκυρία για την Ελλάδα, καλύτερη; To Δεκέμβριο του 2014 ή σήμερα;», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας