Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Σε κινητικότητα βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης, που άρχισαν τις πρώτες συναντήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στις γενικότερες κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται, αλλά και για να προετοιμαστούν ακόμα και για τυχόν ξεχωριστές διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, φαίνεται πως θα υπάρχει συμβολικά και αγροτική συμμετοχή, με βάση κάποιες πρώτες πληροφορίες. Επιπλέον οι αγρότες της Δυτικής Κρήτης που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων αρκετών αγροτικών συλλόγων της Κρήτης -όχι όμως όλων- με στόχο το συντονισμό δράσης, αποφάσισαν πως θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση στο Ηράκλειο στις 12 Δεκεμβρίου και στη Λάρισα στις 17 Δεκεμβρίου, όπου θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών. Σκοπός της χθεσινής σύσκεψης, στην οποία πήραν μέρος και συνδικαλιστές από το νομό Ηρακλείου,  ήταν ο συντονισμός της δράσης όλων των αγροτών της Κρήτης, προκειμένου από κοινού να αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.
«Δεν ήμασταν βέβαια όλοι εκεί και δεν επιθυμώ να κάνω σχόλια σε οργάνωση που δεν γνωρίζω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λασιθίου Γιάννης Μπρόκος, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κινητοποίηση δεν έχει κινηθεί ακόμα σε όλες τις πλευρές και τις οργανώσεις του αγροτικού κόσμου της Κρήτης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας