Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

«Ανοίγει ο δρόμος» για την ολοκλήρωση του τμήματος Αυχήν Αγκαθιά-Χαμέζι

«Ανοίγει ο δρόμος» για την ολοκλήρωση του έργου Αυχήν Αγκαθιά-Χαμέζι, ενός έργου που πέρασε πραγματικά από «σαράντα κύματα» μέχρι να φθάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αναμένοντας την έγκριση του ποσού των 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί και να δοθεί τελικά σε χρήση διευκολύνοντας και διασφαλίζοντας – σε σχέση με τον υφιστάμενο δρόμο – την κυκλοφορία σε ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 6.000.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για την επιχορήγηση του Ο.Α.Κ. για τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Ενίσχυση ανωδομής υφιστάμενης κοιλαδογέφυρας Χαμεζίου».
Στο νέο έργο περιλαμβάνονται επίσης η κατασκευή πεζοδρομίων, εργασίες απορροής ομβρίων και διέλευσης καλωδίων, η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, εργασίες διαμόρφωσης επικλίσεων καταστρώματος, κατασκευή αρμών, εργασίες στεγάνωσης του καταστρώματος με ειδικές μεμβράνες, εργασίες ασφαλτικών, ηλεκτροφωτισμού.
Όπως, τέλος, αναφέρεται η ανοικτή διαδικασία ανάθεσης του έργου του θέματος είναι απολύτως αναγκαία και κατεπείγουσα, καθόσον για λόγους δημόσιας ασφάλειας επιβάλλεται να αποκατασταθεί η φέρουσα ικανότητα της ανωδομής της κοιλαδογέφυρας κι επιπλέον δεδομένου ότι το υπόψη οδικό τμήμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει η κοιλαδογέφυρα να καταστεί πλήρως λειτουργική το ταχύτερο δυνατό.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας