Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Casa dei Mezzo – Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στη Σητεία

13418701_1582840432015374_6944532350352981724_nΤο φεστιβάλ κλασικής μουσικής Casa dei Mezzo, που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, επιστρέφει δυναμικά, στον Μακρυγιαλό, στη Σητεία της Κρήτης, με μια σειρά καλοκαιρινών κονσέρτων στις 24, 25 και 26 Ιουνίου.

Μερικοί από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες κλασικής μουσικής απ’ όλο τον κόσμο θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Casa dei Mezzo, για να παρουσιάσουν σημαντικά έργα των Schumman, Schubert, Sibelius και Richard Strauss.
Η μέτζο σοπράνο Hege Hoisaeter
Η μέτζο σοπράνο Hege Hoisaeter
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή της mezzo-soprano (μεσόφωνος) Hege Høisaeter, η οποία θα ερμηνεύσει το Wesendonk Lieder του Wagner με τη συνοδεία του πιανίστα Tarek Al-Shubbak. Στο Casa dei Mezzo συμμετέχουν κάθε χρόνο σημαντικοί πιανίστες, παγκοσμίου φήμης. Φέτος, οι λάτρεις του είδους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Amit Yahav και Simon Watterton σε έργα των Chopin, Liszt, Medtner και Schubert.

Ο διακεκριμένος Πολωνός βιολονίστας Janusz Wawrowski θα παίξει έργα των Bartok, Paderewski, Paganini and Sarasate.
Η Bogumila-Wawrowska
Η Bogumila-Wawrowska
Επίσης ο βαρύτονος Hubert Wild θα ερμηνεύσει κομμάτια των Brahms, Schubert και Schumann και η σοπράνο Bogumila Wawrowska έργα των Dvorak, Lehar, Rachmaninov και Robert Stolz. Σημαντική θα είναι η συμβολή στα κονσέρτα και της εξαιρετικής Νορβηγίδας mezzo-soprano Anne Gjevang, η οποία θα ερμηνεύσει το σπουδαίο έργο του Mozart «Idomeneo-re di Creta».

Το Casa dei Mezzo, επίσης, τον Ιούλιο θα φιλοξενήσει, για περίοδο δέκα ημερών, ένα πρόγραμμα διδασκαλίας από το LidalNorth Opera, για όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις και τις ικανότητές τους.
Βασικοί υποστηρικτές του Φεστιβάλ είναι η Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο της Αθήνας και το Euroradio.
13418701_1582840432015374_6944532350352981724_n
Εμπνευστής και διοργανωτής του Casa dei Mezzo, είναι ο Νορβηγός Gunnar Strømsholm, ο οποίος μένει πολλά χρόνια μόνιμα στον Μακρύ Γιαλό, στη Σητεία της Κρήτης. Αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες, νιώθει τη χώρα αυτή ως δεύτερη πατρίδα του και φροντίζει να κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να βοηθήσει στην προβολή και τη διαφήμισή της στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, τα τελευταία χρόνια διοργανώνει στην περιοχή το διεθνές φεστιβάλ Casa dei Mezzo, καθώς η κλασική μουσική είναι από τους τομείς στους οποίους έχει πολλές γνώσεις και εξειδίκευση. Όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις δυσκολίες, κατορθώνει να φέρνει στην περιοχή διάσημα ονόματα της κλασικής μουσικής, προβάλλοντας παράλληλα τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.casadeimezzo.com

Πηγή : ert.gr

Συνολικες προβολες σελιδας