Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: Ναι στην επένδυση, αλλά χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της περιοχής

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/690minoan_group_0.jpg?mtime=20160404173102ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: Ναι στην επένδυση, αλλά χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της περιοχήςΜε τους όρους που περιγράφονται στο προεδρικό διάταγμα της 11/3/2016.
Σαφώς υπέρ της μεγάλης επένδυσης "Ίτανος Γαία" αλλά υπό προϋποθέσεις, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:
"Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας στηρίζει την επένδυση «Ίτανος Γαία» με τους όρους που περιγράφονται στο προεδρικό διάταγμα της 11/3/2016.
Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία  του περιβάλλοντος, των υδάτινων αποθεμάτων, του μικροκλίματος της περιοχής και ο αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος του τόπου, επιθυμούμε από το ΥΠΕΚΑ την άμεση εκπόνηση του ειδικού διαχειριστικού σχεδίου NATURA της περιοχής.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η επένδυση να αλλοιώσει το χαρακτήρα αυτής της μεγάλης και ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιοχής με την εφαρμογή ιδιωτικής χωροταξίας.
Σεβόμαστε τις ανησυχίες και την αγωνία των συμπολιτών μας που διαφωνούν, αλλά θεωρούμε ότι με την αυστηρή εφαρμογή του νομικού πλαισίου και την εγρήγορση του λαού της Σητείας μπορούμε να διασφαλίσουμε τη προστασία του τόπου μας".

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας