Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Δεν προβλέπεται γρήγορη αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου

Μπορεί η νέα τουριστική σαιζόν να έχει ήδη ξεκινήσει και αρκετοί να είναι οι επισκέπτες που καθημερινά κατευθύνονται προς την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου, επισκεπτόμενοι το μοναδικό στην Ευρώπη φοινικόδασος Βάι, το ξεχωριστό Μινωικό Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου κι άλλα υπέροχα μέρη της ευρύτερης περιοχής, όμως ακόμη η διέλευση των οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο της Σητείας, ο οποίος οδηγεί στην ανατολική πλευρά του Δήμου και ενώνει την περιοχή, γίνεται από ένα ρεύμα!
Κι ενώ η κίνηση αυξάνεται, μειώνονται οι ελπίδες – όπως διαφαίνεται – για την γρήγορη αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος και παραμένει ο κίνδυνος για την πρόκληση – κάτι που όλοι απεύχονται – ενός ατυχήματος…
Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν κι αυτό της αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου που συνδέει τη Σητεία με την ανατολική περιοχή του Δήμου (Παλαίκαστρο, Ζάκρο κλπ.).
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης η αποκατάσταση θα ξεκινούσε εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και της κανονικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, η ανάθεση θα καθυστερήσει περισσότερο, η εγκατάσταση του εργολάβου ακόμη πιο πολύ. «Κατά την άποψή μου αυτό σημαίνει ότι όλο το καλοκαίρι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή κατάσταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται», κατέληξε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας