Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τέθηκε πάλι θέμα μετακίνησης του ΤΕΙ Διαιτολογίας στο Ηράκλειο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας ο δήμαρχος κ. Θοδ. Πατεράκης στάθηκε και στη λειτουργία του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας.

«Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες», επεσήμανε, ήταν σε εξέλιξη διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης του ΤΕΙ Κρήτης. Στην διαδικασία, η οποία διεξάγεται από Έλληνες καθηγητές με έδρα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ του εξωτερικού, τίθεται και η λειτουργία και χωροθέτηση των Τμημάτων του ΤΕΙ.
Με έμφαση λοιπόν -το λέω με βεβαιότητα σύμφωνα με τα όσα ενημερωθήκαμε από άτομα που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις- ετέθη πάλι το θέμα της μετακίνησης, μεταστέγασης του Τμήματος της Σητείας, στο Ηράκλειο. Δεν ελήφθη καμία απόφαση.
Το γεγονός όμως ότι αυτό το θέμα συνεχώς φέρουν στην επιφάνεια κάποιοι από το Ηράκλειο, θα πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση. Πρέπει να είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης του θέματος για να μπορέσουμε, πριν ληφθούν αποφάσεις, να αλλάξουμε τα δεδομένα».
Πρότεινε -και η πρόταση έγινε αποδεκτή- την παρακολούθηση των ζητημάτων που αφορούν το ΤΕΙ από μόνιμη επιτροπή αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που εργάζονται στο Τμήμα, Πέτρο Δημητροπουλάκη και Γιάννη Σφενδουράκη.
Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα για το συνολικό έργο του Τμήματος παραμένουν άριστα, οδηγεί κάποιους εκ των έσω (από το Ηράκλειο) να επιδιώκουν τη μετακίνηση του Τμήματος της Σητείας, όπως αναφέρθηκε.
«Αναφέρουμε», σημείωσε μάλιστα με νόημα ο κ. Πατεράκης, «το θέμα για να σταλεί κι ένα μήνυμα σε κάποιους. Δεν “κοιμόμαστε”. Παρακολουθούμε όλα όσα έχουν να κάνουν με την προοπτική και ανάπτυξη του τόπου μας και είμαστε αποφασισμένοι αυτά που έχουμε πετύχει ως τώρα σε καμία περίπτωση να μην τα χάσουμε».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας