Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

O Σεβ. Mητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος στο Γυμνάσιο Παλαικάστρου

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, με αφορμή και την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας,
επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Παλαικάστρου, ολοκληρώνοντας έτσι τις καθιερωμένες επισκέψεις του κατά τον μήνα Ιανουάριο σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μητροπολιτικής περιφέρειας.
Τον Σεβ. υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Χρυσουλάκης, οι Καθηγητές και οι μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε και την Αγιοβασιλόπιτα, την οποία και μοίρασε, μαζί με τους σελιδοδείκτες με την εικόνα και διδαχές του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που πρόσφατα εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολή μας για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ι. Μητροπόλεως.
Ακόμα, διένειμε στα παιδιά της Β΄ τάξης τα αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, έκδοση-προσφορά του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» για τη μαθητιώσα νεολαία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, καθώς είναι απαραίτητο βοήθημα για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε κατάλληλα για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, σημειώνοντας ότι αποτελούν διαχρονικά πρότυπα ζωής και ελληνορθόδοξης Παιδείας, καθώς αυτοί ήταν η αιτία να συναντηθούν και να συμπορευθούν ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός δείχνοντας μας το σωστό δρόμο, αρκεί εμείς να θέλουμε να τον ακολουθήσουμε. Επίσης, απηύθυνε πατρικές συμβουλές προς τους μαθητές και τις μαθήτριες και ακολούθως μετέβη στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, όπου συνομίλησε με τους Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, στους οποίους επέδωσε το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2016.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας