Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σοκ για τους ιδιοκτήτες - διπλασιασμός φόρων στα ενοίκια

Χτύπημα κάτω από τη μέση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε μια ήδη βεβαρημένη κατάσταση που επικρατεί στην κτηματαγορά και με το άδειο πορτοφόλι του Έλληνα φορολογούμενου να μην αντέχει άλλες πρόσθετες, ασήκωτες φορολογικές υποχρεώσεις, έρχεται να αποτελέσει το σενάριο που θέλει η κυβέρνηση να προχωρά στο διπλασιασμό του φόρου στα ενοίκια.

Χωρίς ακόμα κάτι να έχει επισήμως ανακοινωθεί, τα σενάρια και μόνο αύξησης της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοικίαση ακινήτων προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων να κάνει λόγο για ωμή καταλήστευση.
Τη στιγμή που πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δίνουν αγώνα προκειμένου να εισπράξουν τα ενοίκιά τους, αφού, με δεδομένη την οικονομική στενότητα και την υπερχρέωση στην οποία έχουν εγκλωβιστεί οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά, αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην πληρωμή των ενοικίων για τα σπίτια ή τα καταστήματα που νοικιάζουν. Παράλληλα, αντιμετωπίσουν τα φέσια εκείνων που γίνονται... καπνός, αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια όχι μόνο μερικών μηνών αλλά και ολόκληρης της χρονιάς, καθώς επίσης και τη νέα μόδα, που σε περίοδο κρίσης θέλει να λειτουργεί και "τεφτέρι", αφού συνηθίζεται να δίνεται έναντι ακόμα και για την αποπληρωμή του ενοικίου. 

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας