Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου Σητείας

Mε λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της Ζάκρου Σητείας.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου Σητείας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για τη μεγάλη Δεσποτικοθεομητορική εορτή σημειώνοντας ότι πρεσβύτης Συμεών αναγνώρισε τον Θεάνθρωπο κατά την αφιέρωσή Του στο Θεό την τεσσαρακοστή ημέρα από τη γέννησή Του και ευχήθηκε και εμείς να αξιωθούμε να Τον αναγνωρίζουμε και να απολυθούμε «εν ειρήνη», δηλαδή «εν αναπαύσει».
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Κεκερίδης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ζάκρου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας