Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμικές ήταν οι σημερινές κινητοποιήσεις εργαζομένων και φορέων του νομού Λασιθίου

Δυναμικές ήταν οι σημερινές κινητοποιήσεις εργαζομένων και φορέων του νομού Λασιθίου, που συνοδεύτηκαν με κλείσιμο καταστημάτων, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς, άνεργοι κ.ά. κατέβηκαν στους δρόμους και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου (δείτε ΕΔΩ) εκφράζοντας την αντίθεση τους στο προωθούμενο ασφαλιστικό. Παράλληλα, κλειστά ήταν και τα καταστήματα καθώς και δήμοι του νομού Λασιθίου και κρατικές Υπηρεσίες.
Απεργία συγκέντρωση (3)Στην είσοδο της  Μαρίνας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (δείτε ΕΔΩ).
ΠΑΜΕ 1Τον είσοδο του Αγίου Νικολάου απέκλεισαν το απόγευμα με φορτηγά (δείτε ΕΔΩ)
φωτος Μ.Κ
φωτος Μ.Κ
Επίσης στην πλατεία της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων ενώ κλειστές ήταν οι Τράπεζες. Κλειστές επίσης παρέμειναν οι υπηρεσίες του δήμου Ιεράπετρας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες (δείτε ΕΔΩ).
Διαμαρτυρία ΙεράπετραΠαρόμοια εικόνα και στη Σητεία, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να παραμείνουν σήμερα κλειστά τα καταστήματα. Επίσης μετά από ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σητείας, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου σήμερα στα πλαίσια της γενικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί. Ακόμη ο δήμος Σητείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, δηλώνει «παρών» στους αγώνες κατά του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στηρίζει τον αγώνα των Αγροτών.
αγρ πα
Τέλος αγρότες από το νομό Λασιθίου με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα μετέβησαν σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους συναδέλφους τους από το Ηράκλειο, δείτε (ΕΔΩ).

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας