Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» σήμερα από το «Θέατρο της Σητείας»

Το Θέατρο της Σητείας παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο «Πολύκεντρο» Σητείας το έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ».

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο κ. Νάσος Ζαγκότης. «Είναι», ανέφερε, «πολύ ιδιαίτερο έργο και ένα από τα πολύ σπουδαία έργα του Ιρλανδού συγγραφέα, που θεωρείται ο ιδρυτής αυτού που ονομάζεται θέατρο του παραλόγου, μία ξεχωριστή μορφή των γραμμάτων παγκοσμίως, που άλλαξε όχι μόνο το θέατρο, αλλά και τον τρόπο προσέγγισης της ύπαρξης με τη συμβολή της τέχνης.
Το έγραψε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του, όταν βρισκόταν σε απόγνωση κυρίως εξ αιτίας μία θανατηφόρας ασθένειας, που είχε μία στενή του φίλη. Θεωρείται ότι σε αυτήν αναφέρεται σε κάποιες στιγμές που περιγράφει στο έργο, το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο. Διαπραγματεύεται το θέμα της χαμένης αγάπης, το μεγάλο ζήτημα της ματαιωμένης ζωής».
«Πρόκειται για μία δουλειά που άφησε ήδη εξαιρετικές εντυπώσεις σε φεστιβάλ στη Λήμνο. Τώρα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Σητεία. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στον Άγιο Νικόλαο στις 6 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα στις 16 και 17 του μήνα και στην Σύρο στο κεντρικό θέατρο της Ερμούπολης στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας