Τα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών του Λασιθίου συζητήθηκαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο, Μιχάλη Καραμαλάκη.
Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας συμπάθειας και συνεργασίας, τέθηκαν στον κ. Γενικό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Λασιθίου, που στο σύνολο τους πηγάζουν από την μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού. Επίσης αναφέρθηκαν οι ανησυχίες που έχουν προκύψει στα μέλη της Ένωσης αλλά και στην τοπική κοινωνία σχετικά με την επερχόμενη Αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Ζητήθηκε να ληφθούν σοβαρά  υπόψιν της Φυσικής και Πολιτικής  Ηγεσίας του Υπουργείου, οι προτάσεις της Ένωσης, εν όψει της τελικής κατάρτισης των προτεινόμενων σχεδίων της Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών καθώς οι αστυνομικοί ως οι πραγματικοί γνώστες των καταστάσεων, έχουν άριστη εικόνα των αληθινών αναγκών της εκάστοτε περιοχής και φέρουν και την ευθύνη για την αποτελεσματικότητα των κατα τόπους αστυνομικών δραστηριοτήτων.
 Ο κ. Γενικός, αφού άκουσε με προσοχή τα όσα τους τέθηκαν, δήλωσε γνώστης της κατάστασης  που επικρατεί, σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και συμφώνησε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μας, με στόχο την καλύτερη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών και την καλλιέργεια του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Πηγή : Creta live