Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δράσεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Σητείας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Δράσεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Σητείας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Σητείας η αντιπολίτευση έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

1. ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ: Επειδή δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η σεισμική συμπεριφορά των σχολικών κτιρίων όταν «ο μη γένοιτο» μας επισκεφτεί ένας μεγάλος σεισμός, ζητάμε το αυτονόητο κατά τη γνώμη μας. Δηλαδή, να ελέγξει ο Δήμος τη στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων αρχίζοντας από το Γυμνάσιο Σητείας που είναι και το παλαιότερο (μετά από μεγάλη άσκηση πίεσης ο έλεγχος του ΕΠΑΛ και του ξενοδοχείου ΕΛΕΝΑ νομίζουμε έχουν δρομολογηθεί). Είναι υποχρέωση του Δήμου να το κάνει αυτό, διότι τα σχολικά κτίρια είναι στην αρμοδιότητα του. Το ζητεί εξάλλου η Περιφέρεια Κρήτης (Αρ.Πρωτ.:106739-3/9/2015), ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων(Αρ.Πρωτ.:05-2/12/2014) και το Γυμνάσιο Σητείας (Αρ.Πρωτ.:507-11/9/2015). Ο Δήμαρχος και οι διάφορες σχολικές επιτροπές φέρουν μεγάλη ευθύνη. Ο φόβος μήπως προκύψει ακαταλληλότητα κάποιου κτιρίου οδηγεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές.
2.ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ: επειδή πάλι μείναμε από καρδιολόγο και επειδή έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για κάλυψη της θέσης από ένα επικουρικό και επειδή αφ' ενός τα οικονομικά κίνητρα για το γιατρό είναι ασήμαντα και το φορτίο τεράστιο (το νοσοκομείο χρειάζεται 3 καρδιολόγους διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει ποτέ σωστά και αυτό χρειάζεται κινηματικού τύπου ενέργειες ώστε να αλλαχτεί ο οργανισμός λειτουργίας του). Η αλήθεια είναι ότι ο Σύλλογος Ξενοδόχων προσφέρει φιλοξενία. Δεν φτάνει όμως. Πρέπει ο Δήμος, η Εκκλησία, οι πολίτες να δημιουργήσουν ισχυρά κίνητρα. Πρέπει πάση θυσία-με οποιοδήποτε κόστος- να καταφέρουμε να λειτουργήσει η καρδιολογική κλινική. Διαφορετικά το νοσοκομείο θα κλείσει.
3.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΔΡΑ: Κακή διαχείριση, λάθος επιλογές, σπατάλη, δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η αιτία πού το δημοτικό ελαιουργείο έκλεισε. Ουσιαστικά σφραγίστηκε
και διενεργεί ελέγχους ο ορκωτός λογιστής. Επιβεβαιώνονται τεράστια χρέη τα οποία οι δικαιούχοι θα διεκδικήσουν προφανώς δικαστικά και τα οποία ο Δήμος Σητείας θα υποχρεωθεί να εξοφλήσει συν τόκους. Ζητάμε να ριχτεί φως στην υπόθεση. Ως αντιπολίτευση ζητήσαμε να μας δοθούν οι ισολογισμοί των 5 τελευταίων ετών και οικονομική έκθεση του Δ.Σ. για τα πεπραγμένα. Κάνουμε ακόμα μια πρόταση. Να λειτουργήσει το ελαιουργείο άμεσα για να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι παραγωγοί και να ακολουθήσει μετά το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου ο έλεγχος από τον ορκωτό. Δεν έχει κανένα νόημα να μην λειτουργήσει το εργοστάσιο.
5. ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ: όπως ορίζει η νομοθεσία, μπορεί η αντιπολίτευση έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των μελών της να ζητήσει τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για οποιοδήποτε θέμα και μάλιστα ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να το κάνει εντός 6 ημερών. Άρα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μονοθεματικό Δ.Σ. με θέμα τα αδέσποτα. Θεωρούμε το θέμα αυτό ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ διότι αφ' ενός σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα, και αφ' ετέρου είμαστε εκτεθειμένοι στους επισκέπτες μας ως Δήμος. Ζητήσαμε να προσκληθούν ο Φιλοζωϊκός και ο Κυνηγετικός σύλλογος, το Α.Τ. Σητείας και βέβαια όλοι οι φορείς τού τόπου.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας