Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Πήρε δάνειο για να πληρώσει όσα υπεξαίρεσε από τον ΤΟΕΒ του Λασιθίου

Πήρε δάνειο για να καλύψει το ποσό της υπεξαίρεσης από ΤΟΕΒ του Λασιθίου


Στα “μαλακά” από τη Δικαιοσύνη ο υπάλληλος

Το γεγονός ότι επέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από το ποσό που είχε υπεξαιρέσει «μέτρησε» θετικά για υπάλληλο Τοπικού Οργανισμού Εγγειών Βελτιώσεων στο Λασίθι, ο οποίος χθες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Στον κατηγορούμενο καταλογίζεται ότι σε χρονικό διάστημα περίπου μίας επταετίας είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 162.000 ευρώ. Ο ίδιος όταν εντοπίστηκε το έλλειμμα, ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να πάρει τα χρήματα καθώς συγγενικά του πρόσωπα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως είπε, είχε σκοπό να τα επιστρέψει, όμως δεν πρόλαβε. Μετά τις αποκαλύψεις, πήρε δάνειο και σε σύντομο χρονικό διάστημα επέστρεψε το ποσό των 108.000 ευρώ.

Για τα υπόλοιπα χρήματα, της τάξης των 54.000 ευρώ, ο ισχυρισμός που προβλήθηκε ήταν ότι έγινε μονομερής «συμψηφισμός» με δεδουλευμένα που του όφειλαν. Σύμφωνα με τον συνήγορο του, Βασίλη Σπανουδάκη, ο εντολέας του εργαζόταν νύχτα και μέρα για να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες. Όπως είπε, η υπερεργασία του κατηγορούμενου δεν αμφισβητείται ούτε από τους προέδρους του ΤΟΕΒ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Πηγή : Πατρίς

Συνολικες προβολες σελιδας