Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σε απόγνωση οι παραγωγοί λόγω μειωμένης κίνησης και μέτρων

Σε απόγνωση οι παραγωγοί λόγω μειωμένης κίνησης και μέτρων
Όπως κάθε Τρίτη έτσι και προχθες στη Σητεία λειτούργησε η Λαϊκή Αγορά. Η κίνηση, όμως, όπως μας είπαν οι παραγωγοί και ιδίως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λασιθίου κ. Μιχάλης Σαμπροβαλάκης, δεν ήταν ικανοποιητική.

«Δυστυχώς», τόνισε ο κ. Σαμπροβαλάκης, «η κατάσταση αυτή είναι η ίδια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με μικρές διαφοροποιήσεις. Ακόμα και την περίοδο του καλοκαιριού η κίνηση ήταν υποτονική. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Αύγουστος λόγω της έλευσης ετεροδημοτών τόσο στην Σητεία όσο και γενικότερα, στη διάρκεια του οποίου υπήρξε μία αύξηση στην κίνηση στις λαϊκές αγορές.
Τα γεγονότα του καλοκαιριού με τα capital control δημιούργησαν μία ασφυκτική οικονομική κατάσταση στο καταναλωτικό κοινό με άμεσες επιπτώσεις και στους παραγωγούς και εμπόρους της λαϊκής αγοράς. Ο κόσμος αναγκάστηκε να περιορίσει ακόμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα. Η καλοκαιρινή περίοδος ήταν η χειρότερη των τελευταίων 15 ετών.
Η ρευστότητα περιορίστηκε πολύ, ο κόσμος αδυνατούσε να πάρει βασικά προϊόντα. Δυστυχώς η κατάσταση ήταν κι εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη λόγω της επιβολής των φόρων -ΕΝΦΙΑ κλπ.- κατά συνέπεια οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών αγορών βρίσκονται σήμερα σε πολύ δυσμενή θέση. Το τελευταίο εικοσαήμερο η αγορά έχει πραγματικά παγώσει».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας