Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Το κράτος οφείλει 1,3 εκ. ευρώ στο δήμο Σητείας

Το κράτος οφείλει 1,3 εκ. ευρώ στο δήμο Σητείας Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, αναφέρθηκε ενάμιση μήνα πριν την λήξη του έτους- στην οικονομική κατάσταση του Δήμου.

«Προσπαθούμε», επεσήμανε, «να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό, τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που έχουμε καταβάλει προκειμένου να έχουμε εισπράξεις.
Θα πρέπει για άλλη μία φορά να αναφέρουμε την ανακολουθία του κράτους και της κεντρικής εξουσίας βέβαια όσον αφορά τις υποχρεώσεις απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ανακόλουθο το κράτος. Αυτή την στιγμή με ημερομηνία 31/10/15 οφείλει στο Δήμο Σητείας για ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, για διάφορες δράσεις και δαπάνες 1.300.000. Είναι προϋπολογισμένα περίπου 3.800.000 για να εισπράξει ο Δήμος το 2015 κι αυτή τη στιγμή έχει εισπράξει τα 2.500.000. Αυτό το άνοιγμα που δημιουργείται καταφέραμε να καλύψουμε από ιδίους πόρους, που έχουν αυξηθεί κατά μία έννοια.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας