Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αξιοποιείται η Εστία με φιλοξενία μαθητών και σπουδαστών

Αξιοποιείται η Εστία με φιλοξενία μαθητών και σπουδαστών
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας συζητήθηκε η τριμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του ΤΕΙ Κρήτης και του Δήμου Σητείας για την λειτουργία της Σπουδαστικής- Μαθητικής Εστίας.
«Στο συγκεκριμένο κτίριο υπάρχει», ενημέρωσε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, «η δυνατότητα φιλοξενίας και σίτισης έως 34 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας και 23 σπουδαστών που φοιτούν στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας. Όπως προβλέπεται, ο ένας όροφος του κτιρίου θα εξυπηρετεί τους μαθητές σε κοιτώνες και ο άλλος τους σπουδαστές. Την χρηματοδότηση λειτουργίας του κτιρίου έχει αναλάβει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Για τη νομική φόρμουλα, με την οποία θα λειτουργεί ο συγκεκριμένος χώρος, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των σπουδαστών και των μαθητών, ο Δήμος αναλαμβάνει διοικητικά το κομμάτι που αφορά τους μαθητές και το κομμάτι που αφορά τους σπουδαστές θα παραμείνει υπό την ευθύνη του ΤΕΙ, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπει η προγραμματική σύμβαση.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας