Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Το Υπουργείο Παιδείας μετά από ένα μήνα υπολειτουργίας των σχολείων και εκατοντάδων χαμένων διδακτικών ωρών, προχώρησε στην Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Οι προσλήψεις αυτές δεν ικανοποιούν τις τεράστιες ανάγκες του Νομού μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, από τα 60 κενά νηπιαγωγών καλύφθηκαν τα 2/3 εξ αυτών, δηλαδή 39 και από τα 124 κενά δασκάλων καλύφθηκε λιγότερο από το ½ εξ αυτών δηλαδή 55, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την τραγική κατάσταση που επικρατεί για άλλη μια χρονιά στα σχολεία του Νομού μας, τόσο στα τοπικά ΜΜΕ όσο και στους τοπικούς πολιτικούς φορείς.

Ακολούθως, το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου , έκανε τις υπηρεσιακές μεταβολές των νηπιαγωγών και των ειδικοτήτων με την επιμονή των αιρετών να αποδεσμεύονται όλοι οι συνάδελφοι και έδωσε τα λειτουργικά κενά. Η Διοίκηση, φάνηκε ότι σ’ αυτή τη συγκυρία, θέλησε να παίξει το ρόλο του διαχειριστή αυτής της πραγματικότητας και ουσιαστικά να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας που ιδίως τη φετινή χρονιά επέδειξε παροιμιώδη ολιγωρία, έλλειψη οργάνωσης αλλά και ανακολουθία λόγων και έργων, αναφορικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές, την εξεύρεση πόρων για προσλήψεις αναπληρωτών και τους διορισμούς, τους οποίους είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Τα κενά της πολιτείας για ακόμα μια φορά θα έρθουν να τα καλύψουν οι συνάδελφοι που δεν αποδεσμεύτηκαν μετά την απόσπασή τους και οι άλλοι συνάδελφοι που με υπηρεσιακά σημειώματα μετακινήθηκαν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ διαμαρτύρονται ακόμα για την απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης να μη δώσει όλα τα κενά στους συνάδελφους αναπληρωτές. Πώς μπορεί να
ιεραρχηθούν οι ανάγκες των σχολείων και ποια είναι άραγε η αξιοκρατική κατανομή, όταν οι μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών έρχονται να καλύψουν τα αυξημένα κενά του νομού μας; Τα κενά θα παραμείνουν τα ίδια όπως κι αν κατανεμηθούν, ενώ οι συνάδελφοι θα αναγκαστούν να πάνε σε κενά που η διεύθυνση τους υποχρεώνει να δηλώσουν.

Καλούμε το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου να άρει άμεσα τις παραπάνω αποφάσεις, καθώς παραβιάζουν τις πάγιες θέσεις του Κλάδου μας.

Ζητούμε:
> Οι τοποθετήσεις να γίνουν από το ΠΥΣΠΕ.
> Να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους μας.
> Να αποδεσμευτούν όλοι οι συνάδελφοι που έχουν πάρει απόσπαση ή έχουν μετακινηθεί με υπηρεσιακό σημείωμα.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αλεξάκης Αλέξανδρος

 Η Γεν. Γραμματέας
Σαντιμπαντάκη Ελένη

Συνολικες προβολες σελιδας