Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Νέα αντίδραση για την ανακοίνωση του δήμου υπέρ του Ναι

Πριν από λίγο καιρό ο κύριος Πατεράκης αποφάσισε την κάθοδο τους στις εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος, ενεργοποίησε λοιπόν ξανά την κίνηση του «Σητεία δήμος ξανα-αλλάζει» και μαζί με παλιά και νέα μέλη κατέβηκε στις εκλογές.
Κατάφερε να αποσπάσει την πλειοψηφία των ψήφων και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει δήμαρχος της πόλης και η ομάδα του να έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο, καλά μέχρι εδώ….

 Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση προκάλεσε ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα αν ο λαός συμφωνεί με τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Για ευνόητους λόγους περιμέναμε μια αντίδραση από την πλευρά του κ. Πατεράκη και της ομάδας του, άσχετά όμως με το άστοχο περιεχόμενο της, να υπογράφονταν κάπως έτσι: Ο δήμαρχος Σητείας ανακοινώνει… Ο δήμαρχος Σητείας και η δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ανακοινώνουν… Το γραφείο τύπου του δημάρχου ανακοινώνει… Η κίνηση Σητεία δήμος αλλάζει ανακοινώνει…. 

 Τι έκανε όμως τελικά? Σε μια λασιθιώτικη εφημερίδα και στο site του δήμου πήρε την πρωτοβουλία να πει: Ο ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΨΗΦΊΖΕΙ…… Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι βγήκε η ομάδα του κυρίου Πατεράκη και δήλωσε στο λασίθι, ΤΙ? Εδώ παιδία, ολόκληρος ο δήμος, ο όποιος περιλαμβάνει την αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα, όλους τους υπάλληλους του δήμου και όλους τους πολίτες του, ψηφίζει το εξής….

 Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, πρέπει να τα καταδικάζουμε όλοι ανεξάρτητα από το ποιον στηρίξαμε να μας εκπροσωπήσει και όχι να αποφασίζει για μας, πόσο μάλλον σε μια τέτοια δημοκρατική διαδικασία και ανεξάρτητά από το τι θα ψηφίσουμε σε αυτήν. Αυτές οι τακτικές δεν ανήκουν εδώ! Μιας και πληροφορήθηκα ότι ο κ. Πατεράκης απουσιάζει στο εξωτερικό, ας βγάλει μια ανακοίνωση να ζητάει συγνώμη εκ μέρους της ομάδας του, που πιθανώς πήρε την πρωτοβουλία και να τους μαζέψει λίγο, διαφορετικά ας τον μαζέψει λίγο ο κόσμος της Σητείας και αυτός που τον στήριξε και αυτός που όχι. Για μένα χωρίς εμένα απαγορεύω να αποφασίζει ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον για το τι πιστεύω και τι θα ψηφίσω… 

 Υ.Γ. Να σημειώσω πως ούτε καν πλειοψηφικά σε δημοτικό συμβούλιο δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση, να πεις ρε παιδί μου ξέχασαν να βάλουν τους μειοψηφούντες. Δε χρειάστηκε να γίνει γιατί.. αποφασίζομεν και διατάζομεν τι ψηφίζει ο κόσμος.. ντροπή μας. 

 Σπύρος Ρουμελιώτης 
Δημοτικός σύμβουλος

Συνολικες προβολες σελιδας