Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Φάρμακα στα φαρμακεία υπάρχουν αλλά σε περιορισμένες ποσότητες

Φάρμακα στα φαρμακεία υπάρχουν αλλά σε περιορισμένες ποσότητες
Ψυχραιμία συνιστά απευθυνόμενος προς τον κόσμο ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Λασιθίου Παναγιώτης Ζαγόρος, σημειώνοντας ότι «οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρες, πλέουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα...».

Ο κ. Ζαγόρος μίλησε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ για τις συνθήκες στο χώρο του φαρμάκου και σε ό,τι αφορά τη ροή ανεφοδιασμού των φαρμακείων με φάρμακα καθώς και τις επιπτώσεις που έχει το κλείσιμο των τραπεζών και η έλλειψη ρευστού, στην ευχέρεια από πλευράς των φαρμακοποιών να εξασφαλίσουν ικανές ποσότητες φαρμάκων για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που τα χρειάζεται.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου είπε ότι όλα τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν με φάρμακα τον κόσμο. Ελλείψεις, όπως παλιότερα, συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αδυνατούν να καλύψουν τους ασθενείς που χρειάζονται συγκεκριμένα φάρμακα.
Διαφοροποίηση παρατηρείται ως προς τις «ροές» εφοδιασμού των φαρμακείων σε σύγκριση με παλαιότερα, δηλαδή πριν μια βδομάδα. Αιτία είναι ότι οι φαρμακαποθήκες έχουν επιβάλει περιορισμό στις ποσότητες φαρμάκων που αγοράζει κάθε φαρμακείο. Αυτό σημαίνει ότι χορηγούν καθορισμένο αριθμό τεμαχίων και αυτά, ουσιαστικά, ζητούν να τα πληρωθούν με μετρητά, εξήγησε ο κ. Ζαγόρος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας