Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ι. Πλακιωτάκης: "η κυβέρνηση πρέπει να δει τι θα πράξει ως προς την σοβαρή διακυβέρνηση της χώρας"

Ι. Πλακιωτάκης: "η κυβέρνηση  πρέπει να δει τι θα πράξει ως προς την σοβαρή διακυβέρνηση της χώρας"
Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου Πλακιωτάκης Ιωάννης, σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης :
- Η Βουλή εχθές έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση κύρωσης της συμφωνίας στέλνοντας ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ευρώπη, ότι θέλει να παραμείνει , ότι θέλει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και βεβαίως η ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη.
- Η ΝΔ αναμφισβήτητα έβαλε πλάτη σε αυτό και σήκωσε βάρη που δεν της αναλογούν . Αν δεν υπήρχε η ΝΔ στο πολιτικό σύστημα θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι σήμερα θα είμασταν εκτός Ευρώπης , δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε την υπάρχουσα κατάσταση και η πορεία της χώρας και της κοινωνίας θα ήταν απρόβλεπτη.
- Δεν μπορεί να έχεις μία Βουλή δύο ταχυτήτων. Μία πλειοψηφία που να περνά τους εφαρμοστικούς νόμους και μία άλλη , που να νομοθετεί κανονικά σε βασικά ζητήματα παιδείας, υγείας και δημόσιας διοίκησης στα οποία η ΝΔ έχει σοβαρές αντιδράσεις.
- Μπαίνουμε πλέον σε μία νέα φάση με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό του και θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει. Από την άλλη , εμείς ως ΝΔ συντεταγμένα αποδείξαμε ότι αποτελούμε τον σταθερό πυλώνα εγγύησης για την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας και θα συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε και στο αμέσως επόμενο διάστημα.
- Επείγει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει στην Βουλή με τα προαπαιτούμενα για να ανακτήσουμε μέρος της χαμένης μας αξιοπιστίας και για να ξεκινήσει -ως ένδειξη καλής θέλησης προς τους εταίρους μας- μέρος της συζήτησης για ένα τρίτο μνημόνιο. Εκεί μας κατάντησε η κυβέρνηση. Εκεί μας οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαπραγματευτική του πολιτική.
- Η δέσμη μέτρων που εισήγαγε εχθές η κυβέρνηση με βάση την συμφωνία είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της δικής της διαπραγμάτευσης. Είχαμε την τελευταία στιγμή αύξηση σε μία σειρά από κατηγορίες ΦΠΑ κυρίως σε αγροτικά από το 13% σε 23% την ίδια ώρα που η έκθεση του ΓΛΚ μας έλεγε ότι οι στόχοι για την είσπραξη εσόδων από το ΦΠΑ ήταν συγκεκριμένοι. Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτές τις τακτικές.
- Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά το προηγούμενο διάστημα είχε αποκρούσει την μείωση του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά του Αιγαίου, τώρα εμείς κληθήκαμε να το ψηφίσουμε. Αυτά είναι σουρεαλιστικά.
- Η ΝΔ θα συνεχίσει να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά πρέπει η κυβέρνηση να δει τι θα πράξει ως προς μία σοβαρή διακυβέρνηση.
- Οι εκλογές σε αυτή την φάση ισοδυναμούν με καταστροφή. Η ΝΔ στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας χωρίς ανταλλάγματα.
- Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει ισοδύναμα , όπως η περίπτωση των αγροτών τους οποίους εμείς στο προηγούμενο διάστημα είχαμε προστατέψει με μειωμένη φορολογία για τους ίδιους και τα προϊόντα τους , προστατεύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα. Προτρέπουμε την κυβέρνηση να αναζητήσει και να εξετάσει εναλλακτικές προτάσεις, το ζητούμενο είναι αν έχει την πρόθεση να το πράξει.
- Τα εσωτερικά μας θα τα δούμε στον κατάλληλο χρόνο , αυτήν την ώρα προέχει η σωτηρία της χώρας. Ο κ. Μειμαράκης χειρίζεται πρωτόγνωρες καταστάσεις των τελευταίων 24ωρων και έχει αποδείξει ότι είναι αντάξιος των περιστάσεων , έμπειρος και ικανότατος πολιτικός. Διαχειρίζεται με μαεστρία τις τελευταίες δύσκολες καταστάσεις και αυτό – αν θέλετε- αποτυπώνεται από την συνοχή και τον συντονισμό της ΚΟ του κόμματος.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας