Την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου επισκέφθηκε χθες, ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Σγουρίδης συναντήθηκε αρχικά με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κ Πελαγία Πετράκη, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Η κ. Πετράκη ενημέρωσε το Υπουργό για τις προτεραιότητες στον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τα αναγκαία εγγειοβελτιωτικά έργα στο Νομό Λασιθίου.
Ειδική επισήμανση από όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε για την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αλλά και όλες οι Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, σε βαθμό που δυσχεραίνει το καθημερινό τους έργο.
Ακολούθησε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ενιαίων Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα της αρμοδιότητάς τους. 
Ο Υπουργός δήλωσε ότι αν και τα χέρια του είναι δεμένα, αν και οι οικονομικές δυνατότητες της χώρας είναι γνωστές, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει κάποια θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή : Creta live