Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2015

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2015
Ενημερώνουμε όλους τους παραγωγούς ότι άρχισε η διαδικασία υποβολής και οριστικοποίησης της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 για την χορήγηση νέων δικαιωμάτων όπως αυτό προβλέπεται από τη νέα ΚΑΠ. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην επίλυση σημαντικών θεμάτων και εκκρεμοτήτων που παρουσιάστηκαν με την εφαρμογή της. Η καταληκτική ημερομηνία της εμπρόθεσμης υποβολής ενιαίας αίτησης είναι η Παρασκευή 15 Μαΐου 2015.
Φέτος θα υπάρξει αναπροσαρμογή των παλαιών δικαιωμάτων των παραγωγών. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ο σωστός εντοπισμός και σχεδιασμός των αγροτεμαχίων που θα δηλώσουν το 2015. Ακριβώς λόγω της ιδιαιτερότητας της χρονιάς είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τις επιδοτήσεις των παραγωγών, με τη δική μας υπευθυνότητα και ευαισθησία. Η Ένωση Σητείας ΑΕΣ πάντα δίπλα στον παραγωγό έχει ήδη εξασφαλίσει την ορθή σχεδίαση στους ορθοφωτοχάρτες από το 2009 με το ανώτερο σύστημα εντοπισμού αγροτεμαχίων (συντεταγμένες GPS), με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει κανένας να αδικηθεί από μη ορθό εντοπισμό ή επιτόπιο έλεγχο. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται:
1. Στα κεντρικά γραφεία της ΑΕΣ Σητείας (ΚΕΑ Σητείας) καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 7:30 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.
2. Στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουτσουρά καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 8:00 έως τις 4:00 το μεσημέρι.
3. Με συνεργεία στα χωριά, για την επίσκεψη των οποίων θα ενημερώνεστε εγκαίρως.
Δικαιούχοι παραγωγοί νέων δικαιωμάτων είναι:
- Όλοι οι ενεργοί αγρότες που ελάμβαναν ενισχύσεις τα προηγούμενα χρόνια και έχουν υποβάλει Αίτηση το έτος 2013.
- Οι παραγωγοί που έλαβαν ενισχύσεις από το εθνικό απόθεμα το έτος 2014.
Όλοι οι παραγωγοί που εισέρχονται για πρώτη φορά στη γεωργία το έτος 2015 και είναι κάτω των 40 ετών.
- Όλοι όσοι αποδεικνύουν στα προηγούμενα χρόνια τη γεωργική τους δραστηριότητα.
- Ελάχιστο μέγεθος εκμετάλλευσης για χορήγηση δικαιωμάτων είναι τα 0.4 εκτάρια (4 στρέμματα) και ελάχιστη προϋπόθεση χορήγησης άμεσων ενισχύσεων >250 €.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
Α) Για νέα Αίτηση (υποβολή για πρώτη φορά): Εκκαθαριστικό εφορίας έτους 2014, Ταυτότητα (φωτοτυπία δύο όψεων), Τραπεζικός λογαριασμός (φωτοτυπία), Ε9 - Συμβολαιογραφικοί τίτλοι (φωτοτυπία),Συμφωνητικά μίσθωσης αγροτεμαχίων με το Ε9 του ιδιοκτήτη με ημερομηνία λήξης πέραν της 31ης Μάη 2015, Βιβλιάριο ασφαλιστικών οργανισμών (ΟΓΑ ή ΙΚΑ κ.λπ.), Συντεταγμένες σε περίπτωση νέου αγροτεμαχίου.
Β) Για Νέους Αγρότες και Βιοκαλλιεργητές
Αποφάσεις εντάξεων ή συμμετοχής σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Γ) Πρόσθετα για όλους τους κτηνοτρόφους: Παλαιό και νέο μητρώο αιγοπροβάτων (ενημερωμένο), Άδεια μετακίνησης (για μετακινούμενους κτηνοτρόφους), Δελτίο εμβολιασμού ή Δελτίο Ορολογικού Ελέγχου
Λόγω αναμονής οδηγιών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την διαδικασία καταχώρησης των κτηνοτρόφων στο σύστημα δεν είναι εφικτή ακόμη η ολοκλήρωση της αίτησης τους και θα ενημερωθούν με ανακοίνωση μόλις υπάρξουν νεότερες πληροφορίες.
Σημειώνεται ότι για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί σε προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν μεταβολές, απαιτείται μόνο το εκκαθαριστικό εφορίας έτους 2014.
Επίσης να ενημερώσουμε ότι για τους παραγωγούς που λαμβάνουν την επιδότηση τους μέσω της τράπεζας Πειραιώς και Παγκρήτιας θα υπάρχει η δυνατότητα της επί πιστώσει εξόφλησης του κόστους της ενεργοποίησης.
Επίσης ενημερώνουμε ότι οι νέες αιτήσεις θα πληρώνονται μόνο μετρητά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Ο Πρόεδρος
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας