Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κακή η λειτουργία της Πολεοδομίας Σητείας

Κακή η λειτουργία της Πολεοδομίας Σητείας
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η ανοικτή γενική συνέλευση του Επιστημονικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Μηχανικών Σητείας, σε συνεργασία με την Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών και τους Συλλόγους Επαγγελματοβιοτεχνών του Δήμου Σητείας.
Θέμα ήταν «Σητεία 2014: Ανάπτυξη, Προοπτικές και Πολεοδομία Σητείας».
Το πολύ ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία θέμα είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη προσέλευση πολιτών και μελών των συλλόγων.
Προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Μηχανικών Σητείας, πολιτικός μηχανικός Χαράλαμπος Λεβαντάκης. Διατύπωσε την άποψη ότι «το έργο της Πολεοδομίας έχει αναφορά σχεδόν σε όλους, σε ολόκληρη την κοινωνία, αφού η οικοδομική δραστηριότητα, έδινε ζωή, δύναμη και ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, στο μεγαλύτερο μέρος του Σητειακού πληθυσμού. Ο τεχνικός κλάδος αποτελεί το εργαλείο υλοποίησης, της οποιασδήποτε αναπτυξιακής προσπάθειας, είτε δημόσιας είτε ιδιωτικής».
«Ανέκαθεν η Πολεοδομία Σητείας είχε προβλήματα και υποστελέχωση. Όμως ο τέως προϊστάμενος της Υπηρεσίας, ο κ. Ευάγγελος Φραγκιαδάκης, προσπαθούσε να αντεπεξέλθει στο έργο αυτό με τις όποιες βοήθειες κατά καιρούς εύρισκε και την εποχή εκείνη οι οικοδομικές άδειες ήταν πάρα πολλές», σημείωσε ο πολιτικός μηχανικός Ι. Παπαδάκης.
Μετά από πολύωρη διαβούλευση, η Συνέλευση υιοθέτησε τις αποφάσεις του Συλλόγου των Μηχανικών Σητείας, που διατύπωσε ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Λεβαντάκης. Αποφάσισε να αναπέμψει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, ζητώντας μονοθεματική συνεδρίαση για την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας