Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Λασίθι:Θρίαμβος Μ. Πεπόνη στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου

Την εκλογικοαπολογιστική του συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή που πέρασε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου.
Αν και δύσκολες εποχές για τους εργαζόμενους αλλά και για το συνδικαλιστικό κίνημα, ήταν καθολική η συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων από όλες τις περιοχές του νομού, που άγγιξε το 100%.
Καθόλου τυχαία αυτή η συμμετοχή, αφού το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου απέδειξε την τριετία που πέρασε ότι - όπως είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του Μανόλης Πεπόνης - «εκπροσώπησε στο έπακρο τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι μόνο, μακριά από κομματικές ή παραταξιακές λογικές».
Η μόνη δέσμευση που ζήτησε από όσους ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν στο ενωτικό ψηφοδέλτιο που κατήρτισε ήταν «να συνεχιστεί η ίδια αγωνιστική και διεκδικητική πολιτική για τα συμφέροντα των εργαζομένων, άσχετα με το ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση.
«Αντιπαλέψαμε και θα αντιπαλεύουμε», τόνισε, «πολιτικές που είναι εχθρικές απέναντι στους εργαζόμενους, που δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, συνταξιούχους επαίτες, που διώχνουν τις νέες και τους νέους από τη χώρα μας. Απαιτήσαμε και θα απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, στροφή στην ανάπτυξη, δημιουργία αξιοπρεπών και μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με επίκεντρο την παραγωγικότητα, την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία».
Στις εκλογές συμμετείχαν δύο συνδυασμοί. Ο συνδυασμός που κατήρτισε ο απερχόμενος πρόεδρος Μανόλης Πεπόνης "Εργατικό Κέντρο Λασιθίου Ενωμένο", που περιλάμβανε υποψήφιους χωρίς κομματικούς ή παραταξιακούς αποκλεισμούς, από όλους τους χώρους εργασίας και από όλες τις περιοχές του νομού, έλαβε το 94% των ψήφων και εκλέγει και τα έντεκα μέλη στο Δ.Σ., και ο συνδυασμός "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία", που έλαβε το 6%. Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. για εκλογή προεδρείου.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας