Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Προχωρεί η διαδικασία για το υδατοδρόμιο στη Σητεία

Προχωρεί η διαδικασία για το υδατοδρόμιο στη Σητεία
Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας το οποίο καταρχήν ενέκρινε το πρακτικό επιτροπής κατά την διαγωνιστική διαδικασία της 31/10/2014
δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση τμήματος χερσαίου χώρου στην εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για την ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίου εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Σητείας κατά τις διατάξεις του Ν.4146/2013.
«Πρόκειται», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Θοδωρής Πετρουλάκης, «για μία διαδικασία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο. Προσήλθε μία εταιρία, η οποία προσέφερε μίσθωμα περίπου 1700 ευρώ το έτος με προσαύξηση 3% ανά έτος και τα έσοδα από τα εισιτήρια των υδροπλάνων. Η εταιρία έχει δηλώσει ότι οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν το καλοκαίρι του 2015. Αφού λάβουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα κληθεί η εταιρία για την υπογραφή της σύμβασης και του συμφωνητικού ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου Σητείας.»
Μ.Ψ.

Πηγή :  Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας