Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

''Η Ιεράπετρα μπορεί να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες μόνο λίγες μέρες''


591 οι πρόσφυγες φιλοξενούνται από χθες βράδυ στο κλειστό της Ιεράπετρας μεταξύ των οποίων 80 παιδιά ηλικίας 2-3 ετών και 150 γυναίκες που έφυγαν από τη χώρα τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα πυρά του πολέμου.

Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και μόνο 20 άτομα χρειάστηκε για προληπτικούς λόγους να μεταφερθούν στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου καθώς ήταν εξασθενημένοι από την ταλαιπωρία και την πολυήμερη παραμονή τους στη θάλασσα.
Στα χέρια της αστυνομίας από  την άλλη τα μέλη του πληρώματος του πλοίου που τους μετέφερε και 14 Ιρανοί και Αφγανοί μετανάστες που προκάλεσαν επεισόδια εντός του πλοίου Baris.
Στην Ιεράπετρα εκπρόσωποι της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της Διεθνούς οργάνωσης για τους μετανάστες, προκειμένου να τους διευκολύνουν στις επόμενες κινήσεις τους.
Ικανοποιημένος από την επιτυχία της προσπάθειας ο γγ γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σεραφείμ Τσόκας που από την Αρχή συντόνιζε την όλη επιχείρηση.
Ικανοποιημένος και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής αλλά και προβληματισμένος για το πώς θα καταφέρει να ανταποκριθεί η Ιεράπετρα στις ανάγκες των προσφύγων, αν η πολιτεία δεν μεριμνήσει εγκαίρως ως οφείλει  για την μεταφορά τους σε άλλες περιοχές ή τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη.
''Είμαστε σε δεινή οικονομική θέση και οι πολίτες πιεσμένοι οικονομικά. Ζητούμε το αυτονόητο από την πολιτεία. Η Ιεράπετρα αντέχει μόνο για λίγες ημέρες τη φιλοξενία τους '' η θέση του.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας