Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας

Ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας
Με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων οικονομικού έτους 2015 συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.

Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, όπως διαμορφώθηκε με τις υποδείξεις του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, εγκρίθηκε ομόφωνα.
Ακολούθως θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας για έγκριση.
Το ύψος του προϋπολογισμού είναι της τάξης των 637.000 ευρώ.
«Περιλαμβάνει τα έσοδα που προσδοκά να εισπράξει το νομικό πρόσωπο του δήμου από τα τέλη παραχώρησης χώρων της χερσαίας ζώνης καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα που έχει εγκριθεί ήδη σε προηγούμενη συνεδρίαση. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την προμήθεια πλωτής μαρίνας στο τουριστικό λιμάνι της Σητείας, προμήθεια διαφόρων υλικών καθαρισμού, πληροφοριακών πινακίδων, συμβάσεις για την καθαριότητα του λιμανιού, την συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων. Επίσης έχει ενταχθεί χρηματοδότηση για συνεργασία με ιδιωτικά μελετητικά γραφεία για την σύνταξη μελετών και την προετοιμασία προτάσεων στο ΕΣΠΑ για αναπλάσεις του λιμένα Σητείας και κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της πόλης σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές.
Η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Θοδωρής Πετρουλάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας