Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Να λειτουργήσει ξανά η Εφορεία στη Σητεία

Να λειτουργήσει ξανά η Εφορεία στη ΣητείαΠέρασαν περίπου δύο χρόνια από την κατάργηση της Εφορίας Σητείας και τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής παραμένουν πολλά και ανεπίλυτα. Η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Σητείας στην πορεία, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο εργαζόμενοι σε αυτό, δε μπορεί να αντιμετωπίσει τον όγκο και το είδος των υποθέσεων, που καθημερινά δέχεται, με αποτέλεσμα οι πολίτες της περιοχής να εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται. Αλλά και να αναγκάζονται συχνά- πυκνά να μεταβαίνουν στον Άγιο Νικόλαο με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χάσιμο χρόνου και χρημάτων, όπου όμως λόγω της συσσώρευσης των υποθέσεων σε επίπεδο Νομού είναι επίσης προβληματική η εξυπηρέτησή τους.
«Τα προβλήματα είναι πολλά ως προς την καλή εξυπηρέτηση του πολίτη. Δε μπορεί να εξυπηρετηθεί με δύο άτομα ολόκληρη η επαρχία Σητείας. Ιδίως όταν παίρνουμε άδεια, το Γραφείο λειτουργεί με ένα άτομο», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο ένας εκ των δύο εργαζομένων στο ΓΕΦ Σητείας κ. Κώστας Ζωγραφάκης. Ο όγκος των εργασιών που σήμερα διεκπεραιώνονται μέσω του ΓΕΦ έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με το ξεκίνημα της λειτουργίας του και παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές γίνονται ηλεκτρονικά, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και προκύπτουν σε καθημερινή βάση είναι πολλά.
«Η προσέλευση του κόσμου καθημερινά είναι μεγάλη, κυρίως μετά το Μάιο του 2014, όπου γίνονται πλέον στο ΓΕΦ επιπλέον εργασίες. Όταν ξεκινήσαμε έπρεπε να παραλαμβάνουμε τα έγγραφα και να γίνεται διεκπεραίωση από τη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου. Τώρα διεκπεραιώνονται από το ΓΕΦ πολλές εργασίες, όπως έκδοση ΑΦΜ, έναρξη επιχείρησης, μεταβολές δραστηριοτήτων κι άλλες, σχεδόν δηλαδή όλες οι εργασίες από το Μητρώο -εκτός της διακοπής- γίνονται από το Γραφείο».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Συνολικες προβολες σελιδας