Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή Δημάρχου Σητείας για αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας

Επιστολή Δημάρχου Σητείας για αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίαςEπιστολή του Δημάρχου Σητείας κ. Πατεράκη που αφορά στις αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας κατά την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014

"Κύριοι Υπουργοί,
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών επανερχόμαστε στο θέμα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της περιοχής του Δήμου μας, λόγω της ακαρπίας κατά την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014.
Σε δήλωση του ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρης Αθανασίος γνωστοποίησε ότι είχε υποβάλλει τεκμηριωμένο φάκελο προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, με 65 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά όμως την ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Υπουργείου Οικονομικών, ότι έχουν προβλεφθεί 16 εκατ. Ευρώ ετησίως για αποζημιώσεις μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) για τα έτη 2014-2018 και τη δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ότι "είναι σε εξέλιξη οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς (Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς) για την ενίσχυση των παραγωγών και ότι στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται η έγκριση του προϋπολογισμού του προγράμματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ" εντείνεται η ανησυχία των ελαιοπαραγωγών για το ποσό και το χρόνο της αποζημίωσης.
Τη στιγμή που οι πληγέντες παραγωγοί της περιοχής μας έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, οι αρμόδιοι στο θέμα οφείλουν να σταματήσουν να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον και να δώσουν μία ξεκάθαρη απάντηση: Πότε και με τι ποσά θα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί;
Οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή επίκληση αδυναμίας θα είναι προσχηματική και θα συνιστά εμπαιγμό για το σύνολο των ελαιοπαραγωγών.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σητείας
Θοδωρής Πατεράκης"

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας