Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Στη Διοίκηση του ΟΜΕΔ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

Στη Διοίκηση του ΟΜΕΔ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης,
ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ. Πρόκειται για τη διοίκηση του ΟΜΕΔ ο οποίος διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοσίας, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ο κ. Πεπόνης εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη διοίκηση του Οργανισμού, στην οποία συμμετέχουν επίσης άλλα εννέα μέλη. Είναι οι τρεις νομικοί σύμβουλοι της ΓΣΕΕ, εκπρόσωπος του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, με πρόεδρο τον κ. Άγγελο Ζησιμόπουλο.
«Αποδέχθηκα τη θέση αυτή με ικανοποίηση, γιατί η μεσολάβηση και η διαιτησία, είναι μια διαδικασία που χρησιμεύει πάρα πολύ, ειδικά στους εργαζόμενους, για την προάσπιση των συλλογικών εργασιακών κατακτήσεων και την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων γενικότερα. Είναι μια διαδικασία η οποία ισχύει από το 1990 και τέθηκε σε λειτουργία από το 1992. Σκοπός είναι η υποστήριξη των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών ή μεμονωμένους εργοδότες με την παροχή υπηρεσιών μεσολάβησης και διαιτησίας. Ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα δίνεται στη Μεσολάβηση, ενώ στη Διαιτησία επιφυλάσσεται εντελώς επικουρικός ρόλος. Και είναι ο μόνος τρόπος που έχουν οι εργαζόμενοι, μετά από την εξάντληση των άλλων μέσων (κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, απεργίες κλπ.) για να εξασφαλίσουν την «ομπρέλα» μιας συλλογικής σύμβασης», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Πεπόνης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας