Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Λασιθίου :

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια κατεδάφισης και τελικά διάλυσης των δομών Υγείας στο Λασίθι και του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Ο μνημονιακός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει όρια. Παράλληλα με την Κατάργηση των τεχνικών ειδικοτήτων υγείας από τα ΕΠΑΛ και το χάρισμά τους στους φίλους τους ιδιώτες των Ιδιωτικών ΙΕΚ καταστρέφουν μεθοδικά και με σχέδιο τη Δημόσια Υγεία και μάλιστα με το νέο εφεύρημά τους το Ε.Σ.Α.Ν. χαρίζουν και τη διαχείριση των δημοσίων δαπανών στους Ιδιώτες.
Από παλιά διάφοροι παράγοντες προσπαθούν να εγείρουν έριδες και διχόνοια μεταξύ των Λασιθιωτών πλειοδοτώντας σε τοπικιστικές «αγωνιστικές» αντιπαραθέσεις. Θέλουν να στρέψουν την οργή των πολιτών της μίας πόλης ενάντια στην άλλη συγκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον βασικό αίτιο που δεν είναι άλλος από την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αιτία των προβλημάτων.  Όλες οι κοινωνικές δαπάνες περιορίζονται ακόμη περισσότερο με συνέπεια η Παιδεία, η Υγεία και η κοινωνική Πρόνοια να οδηγούνται στη διάλυση.
Οι Λασιθιώτες οφείλουμε να αγωνιστούμε ενωμένοι για τις  κοινωνικές δομές σε όλο το νομό, χωρίς τοπικισμούς γιατί για την καταστροφή τους δεν φταίει «ο γάιδαρος του γείτονα» αλλά κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Αυτές οι πολιτικές αφήνουν χωρίς προσωπικό και υλικά  τα Νοσοκομεία, χωρίς καθηγητές τα σχολεία, κλείνουν όποια άλλη δομή «περισσεύει» (εφορίες, τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ΙΚΑ, ΤΕΙ, μαθητικές εστίες, τελωνεία, αθλητικά σχολεία, ΕΠΑΣ κ.λ.π. και προσεχώς σχολεία και νοσοκομεία), οδηγώντας πολλούς συμπολίτες μας στην ανεργία ή τη «διαθεσιμότητα».
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 12:00

Πηγή : Creta live