Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

"Έκρηξη" τουρισμού στην Κρήτη !

Με θετικό πρόσιμο κλείνει η σεζόν - Αυξημένα τα ποσοστά αφίξεων σύμφωνα με τα στοιχεία

Την κούρσα της ... ανόδου φαίνεται πως συνεχίζει να σημειώνει ο τουρισμός στην Κρήτη και τους υπόλοιπουνς προορισμούς τη Μεσογείου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να καταγράφει αύξηση της ζήτησης κατά 7% κατά τους πρώτους έξι μήνες ξεπερνώντας κατά δύο μονάδες το μέσο όρο ανόδου των αφίξεων στην Ευρώπη (5%).
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία η τουριστική σεζόν για το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης έχοντας καταγράψει αφίξεις συνολικά 3 εκατομμυριων επιβατών πτήσεων τσάρτερ και εσωτερικού.! Οι τρεις τελευταίες πτήσεις τσάρτερ αναμένονται στο τέλος του Νοέμβρη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κίνηση στην Κρήτη σε επίπεδο αφίξεων ήταν αυξημένη κατά 7%-8% ενώ καταγράφηκε και σχετική άνοδος στα έσοδα όχι ωστόσο όση αναμενόταν
Πάντως η Κρήτη και οι υπόλοιποί προορισμοί της Μεσογείου φαίνεται πως κερδίζουν ακόμη περισσότερα από την τουριστική έκρηξη που καταγράφεται αυτή τη χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Ελλάδα σε επίπεδο αφίξεων βρίσκεται πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της- κατά 7 έως 8 ποσοστιαίες μονάδες όπως δείχνουν οι μετρήσεις- και πλέον καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών αναφορικά με τη αύξηση της επισκεψιμότητας και την πέμπτη θέση διεθνώς, με ποσοστό αύξησης που αγγίζει το 16,7%.

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας