Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός στην Ιεράπετρα από κρούσμα ελονοσίας

Συναγερμός στην Ιεράπετρα από κρούσμα ελονοσίας
Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύεται προσωρινά αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, με ελονοσία, όπως έδειξαν εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο 21χρονος Πακιστανός είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο με έντονη αδιαθεσία, διάρροιες, απώλεια βάρους κλπ. όπου έδωσε αίμα για εξετάσεις και αφού δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας αποχώρησε.
Αμέσως μετά τη διαπίστωση από το Νοσοκομείο ότι έχει προσβληθεί από ελονοσία, σήμανε συναγερμός στις Υγειονομικές Υπηρεσίες και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία μετά από πολύωρη έρευνα εντόπισε τον Πακιστανό στο Στόμιο Ιεράπετρας. Συνελήφθη, γιατί όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου εισήχθη για νοσηλεία. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μανόλης Κλώντζας ο οποίος προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ο νεαρός Πακιστανός δήλωσε ότι έχει εισέλθει στη χώρα εδώ και 2 χρόνια, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, συμπεραίνεται ότι το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στη χώρα μικρό χρονικό διάστημα. Εξετάζεται αν το μικρόβιο της ελονοσίας το έφερε μπαίνοντας στην Ελλάδα ή αν μολύνθηκε εντός της χώρας μας.
Όπως είπε ο κ. Κλώντζας, ο Πακιστανός θα νοσηλευτεί προσωρινά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στη συνέχεια θα κριθεί αν θα χρειαστεί η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ή στο Ηράκλειο.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου ταξίαρχος Κων. Περάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι αμέσως μετά την αποθεραπεία του ο Πακιστανός θα απελαθεί χωρίς κράτηση.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας