Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αβέβαιο το μέλλον του φαρμακοποιού, μετά την ημερίδα στο Λασίθι

Αβέβαιο το μέλλον του φαρμακοποιού, μετά την ημερίδα στο Λασίθι
Ένα αδιαπέραστο τοίχος είναι ο Νόμος για τη διάθεση και εμπορία των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω των σούπερ μάρκετς,
τονίζει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου κ. Φουράκης.
Η παραπάνω διαπίστωση καθώς και άλλες διατυπώθηκαν στην ημερίδα την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο παρουσία των συνδικαλιστών του κλάδου από την Αθήνα, με θέμα "το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου". Συγκεκριμένα το φόντο είναι μαύρο, αφού από 1/1/17 τα είδη αυτά θα διατίθενται μέσω των σούπερ μάρκετς σε ελεύθερη τιμή! Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ακραίες αποφάσεις που πάρθηκαν από την ώρα που τα φάρμακα έφυγαν από το Υπουργείο Υγείας και κατέληξαν στο Υπουργείο Εμπορίου.
Επίσης, έντονο προβληματισμό προκαλεί και το θέμα του ωραρίου μιας και έχει απελευθερωθεί, καθώς και πολλά ερωτήματα γιατί να υπάρχουν εφημερίες αλλά και με τη διάθεση των φαρμάκων μέσω των πολυκαταστημάτων γιατί να μη γίνονται και εκεί διανυκτερεύσεις.
Όλα έχουν να κάνουν με νέες νομοθεσίες που έχουν θεσπιστεί τους τελευταίους μήνες στηρίζοντας το μέλλον των καταστημάτων αυτών και αφήνοντας στο περιθώριο και στο απυρόβλητο το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας