Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Οι οφειλές στο Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σητείας

Οι οφειλές στο Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σητείας Στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας όρισε εκκαθαριστή στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και εξουσιοδότησε υπαλλήλους του Δήμου για την κίνηση των λογαριασμών, που τηρεί το Ν.Π.Δ.Δ στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται.

Ένα θέμα που ξεχώρισε και συζητήθηκε εκτενώς ήταν η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε οφειλέτες του Δ.Λ.Τ. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρός του κ. Θοδωρής Πετρουλάκης, ο νόμος 4257/14 συμπεριλαμβάνει τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες- επαγγελματίες, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, να προσέλθουν στο Δήμο και να προχωρήσουν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. «Είναι μία ευνοϊκή ρύθμιση. Απαλλάσσονται μέχρι και 100% από τις προσαυξήσεις, που έχουν χρεωθεί, εφ' όσον πληρώσουν όλη τη δαπάνη που έχουν χρεωθεί. Μπορούν επίσης να καταβάλουν τις οφειλές τους σε δόσεις», εξήγησε.
Το Δ.Σ. ψήφισε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Δ.Λ.Τ. για το 2014, μεταξύ αυτών και η προμήθεια επίπλων που χρειάζονται για χρήση και λειτουργία του και τα έξοδα για μετακίνηση του Προέδρου και του αρμόδιου υπαλλήλου στην Αθήνα για την παρακολούθηση σεμιναρίου.
Τέλος, αποφάσισε τη διαγραφή βεβαιωμένου ποσού με το οποίο είχε χρεωθεί επαγγελματίας και ήταν λανθασμένο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας