Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Βιτσέντζος Κορνάρος» θα ονομαστεί το αεροδρόμιο Σητείας

«Βιτσέντζος Κορνάρος» θα ονομαστεί το αεροδρόμιο Σητείας
Στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας ετέθη η επικαιροποίηση απόφασης του Δ.Σ. περί ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αεροδρομίου Σητείας.
Ως γνωστόν, εντός Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί το νέο κτίριο του δημοτικού αερολιμένα Σητείας. Στη φάση λοιπόν της ολοκλήρωσης προβλέπεται και η τοποθέτηση της σχετικής πινακίδας και για το λόγο αυτό ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η επικαιροποίηση.
Το σώμα επικαιροποίησε την παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. (αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί τότε και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο), με την οποία ζητούνταν από την Πολιτική Αεροπορία, το αεροδρόμιο να ονομαστεί «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης το κόστος κατασκευής κι ανάρτησης της πινακίδας να καλυφθεί από τον ανάδοχο -με την παλαιότερη απόφαση το κόστος αναλάμβανε ο Δήμος, αφού -όπως ενημέρωσε ο κ. Πατεράκης κατόπιν επαφών που είχε με την Πολιτική Υπηρεσία και τον ανάδοχο του έργου- υπήρξε σύμφωνη γνώμη επί του θέματος. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πατεράκης, έχει ζητηθεί από το Δήμο ακόμα η καταγραφή σε ένα σταντ του ιστορικού της ανέγερσης του αεροδρομίου ξεκινώντας από την προσπάθεια της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας και αυτών που ακολούθησαν.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας