Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα καθαρίζουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου τα ρέματα

Δεν θα καθαρίζουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου τα ρέματα «Δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου να καθαρίζουν τα ρέματα των ποταμών λες και είναι αυλές σπιτιών», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ
ο κ. Δημήτρης Καμαράτος από την αρμόδια υπηρεσία.
Η δήλωσή του ήρθε μετά την ανησυχία που έχουν εκφράσει πολίτες, κυρίως στην περιοχή του Επάνω Μεραμπέλλου, βλέποντας τις ρεματιές, που αλλά χρόνια καθαρίζονταν, να έχουν μια εικόνα άσχημη τωρα.
Ο κ. Καμαρατος εξηγεί ότι «η υπηρεσία μπορεί να επέμβει σε περιπτώσεις που θα της υποδειχτούν ώστε αν υπάρχει λόγος να παρέμβει τεχνικά ανάλογα. Δεν μπορούμε και δεν είναι και σωστό να βάλουμε ένα μηχάνημα για να καθαρίσει τα μέρη αυτά κάνοντας τα κρανίου τόπους. Εκεί ζουν ζώα και μεγαλώνουν είδη που δε μπορούμε να βιάζουμε την εξέλιξή τους. Οι αστοχίες με παρεμβάσεις στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον είναι επικίνδυνες και δε θα πρέπει να δρούμε χωρίς γνώση».
Πάντως σε κάποια σημεία επικρατεί τέτοια κατάσταση που σίγουρα χρειάζεται παρέμβαση από τις υπηρεσίες, καθώς άλλες χρονιές είχαν δημιουργηθεί προβλήματα και ζημιές από τα νερά της βροχής, όπως τουλάχιστον λένε κάτοικοι των περιοχών που γνωρίζουν με βάση την εμπειρία τους.
Θα ήταν καλό να ζητούσαν έγγραφως από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν, πριν να είναι πολύ αργά.
ΘΑΝΟΣ Κ.

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας