Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Παράδειγμα προς μίμηση» ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας

«Παράδειγμα προς μίμηση» ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας
Στη Σητεία βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Πρόεδρος της 1ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου κ. Παρασκευάς Βογιατζάκης.
Οι επαφές του με τους υπευθύνους του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει μεταξύ τους και των δράσεων που υλοποιούνται.
Ο κ. Βογιατζάκης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τη δράση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, τα αποτελέσματα της οποίας είναι, όπως είπε, πολύ σημαντικά. Αναφέρθηκε στη δημιουργία και στη λειτουργία των εγκαταστάσεων εκτροφείου λαγού με σκοπό την αναπαραγωγή του είδους. Πρόκειται για μία εγκατάσταση που έχει χρηματοδοτηθεί από την Κυνηγετική Ομοσπονδία μέσω προγράμματος που αφορά τη βελτίωση των βιοτόπων.
«Αξιοποιήθηκε πολύ καλά από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σητείας, που είναι από τους πιο δραστήριους της Ομοσπονδίας μας. Είναι μία εγκατάσταση σε έναν χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο. Αυτή την στιγμή φιλοξενεί 10 κλουβιά, στα οποία γεννάνε οι λαγοί και υπάρχουν έτοιμα ακόμα 13, δηλαδή συνολικά 23 κλουβιά, όπου μέσα σε κατάλληλες συνθήκες γεννάνε οι λαγοί. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να υπάρχει μία παραγωγή τουλάχιστον 150 λαγών ετησίως, οι οποίοι θα απελευθερώνονται σε πρώτη φάση στις ζώνες εκπαίδευσης που ο Σύλλογος διαθέτει, 22 στην περιοχή ευθύνης του. Επίσης κατά δεύτερον θα απελευθερώνονται σε περιοχές για εμπλουτισμό της πανίδας του ενδημικού θηράματος. Υπάρχει η δυνατότητα οι απελευθερώσεις αυτές να γίνονται και σε περιοχές εκτός αρμοδιότητας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας δηλαδή της Ιεράπετρας, του Αγίου ή του Οροπεδίου», ανέφερε ο κ. Βογιατζάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας