Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Εγκρίθηκε ο απολογισμός- ισολογισμός του Δήμου Σητείας έτους 2013

Εγκρίθηκε ο απολογισμός- ισολογισμός του Δήμου Σητείας έτους 2013
Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός- ισολογισμός του Δήμου χρήσης 2013.

Αν και ήταν το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, καθώς σχεδόν στο σύνολό τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έθεσαν ερωτήματα στον ορκωτό ελεγκτή- λογιστή κ. Ιωάννη Ζαβίτσα, που παρέστη στη συνεδρίαση και ενημέρωσε το σώμα. Η συζήτηση βέβαια σε αρκετά σημεία επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια κάποιων Δημοτικών Συμβούλων. Όπως ανέφεραν σε "πηγαδάκια" εκτός της αίθουσας, «πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όλοι τί συζητάμε κάθε φορά και εκεί να εστιάζουμε για να έχουμε και ουσιαστικό αποτέλεσμα».
Η συζήτηση του απολογισμού- ισολογισμού ξεκίνησε με ενημερωτικές τοποθετήσεις σε οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, που παρέθεσαν η Προϊσταμένη της Οικονομικής Διεύθυνσης κ. Σταυρούλα Δασκαλάκη, ο λογιστής- υπεύθυνος Διπλογραφικού κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και ο κ. Ζαβίτσας.
Τόσο στην έκθεση του όσο και κατά την τοποθέτηση του ο κ. Ζαβίτσας αναφέρθηκε στον τρίτο ισολογισμό του ενοποιημένου Δήμου Σητείας. «Κατά τον έλεγχο δεν προέκυψε πρόβλημα αναφορικά με τη διαχείριση του Δήμου. Το πρόβλημα αφορά την ύπαρξη καθυστερημένων απαιτήσεων δεδομένου ότι υπάρχουν 2.070.000 βεβαιωμένες απαιτήσεις εκ των οποίων το 1.458.000 είναι καθυστερημένα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε και να εισπράξετε αυτά τα χρήματα διότι το 1.458.000 σας δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητά σας και στο ταμειακό σας πρόγραμμα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας