Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

13χρονοι νταήδες τρομοκρατούν καθηγητές και μαθητές

Στην ενδοχώρα της Κρήτης υπάρχουν καπετάνιοι πολλοί. Οι μικρότεροι είναι ηλικίας μόλις 12 ετών και προκαλούν ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία σχολείων,
κάποιες φορές ακόμα και με τη συγκατάθεση των γονιών τους. Συγκεκριμένα, σε σχολείο της Κρήτης ομάδα παιδιών έως 14 ετών έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος μιας ολόκληρης περιοχής.
Πέρυσι εξανάγκασαν το διευθυντή του σχολείου σε παραίτηση, όταν παραλίγο να "σκάσει" στα χέρια του το μπουκάλι με το νερό που του πρόσφεραν. Μόνο που το μπουκάλι αυτό περιείχε αντί νερό μείγμα εκρηκτικό. Τελευταία στιγμή ένα κοριτσάκι προειδοποίησε το διευθυντή να το πετάξει για να μη μείνει ίσως ανάπηρος για πάντα...

Και εκτός σχολείου
Κατά την ίδια περίοδο, οι μικροί "ταλιμπάν" είχαν ανατινάξει τοίχο του διδακτηρίου τους με γκαζάκια, ενώ η πλούσια δράση τους είχε επεκταθεί και εκτός του σχολικού χώρου. Είχαν προσφέρει τα ούρα τους σε ηλικιωμένη, λέγοντάς της πως ήταν "φάρμακο" για τα αρθριτικά και πως αν το έπινε θα... γιατρευόταν.
Με τις δυνάμεις που είχε η εκπαιδευτική κοινότητα και οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκαταστήσουν την τάξη στο σχολείο και να κάνουν τους μικρούς να συμπεριφέρονται ως παιδιά της ηλικίας τους και όχι σαν εκκολαπτόμενοι κακοποιοί. Η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς, αλλά δεν έκανε και θαύματα.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας