Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Προχωράει ο διαγωνισμός για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Σητεία

Προχωράει ο διαγωνισμός για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Σητεία
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας έγινε συζήτηση για την διενέργεια δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση τμήματος χερσαίου χώρου για την ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σητείας κατά τις διατάξεις Ν.4146/2013 άνευ κόστους τινός για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας.
Το Δ.Σ. του ΔΛΤ αποφάσισε λοιπόν τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού με σκοπό την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΛΤ Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, «η προβλεπόμενη διαδικασία πλέον ξεκινάει και εφ' όσον δε δημιουργηθούν προβλήματα στην πορεία και δεν αλλάξει εκ νέου η νομοθεσία -για το συγκεκριμένο θέμα έχουν σημειωθεί αρκετές αλλαγές ως τώρα με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η λειτουργία του υδατοδρομίου το καλοκαίρι που πέρασε- την επόμενη σαιζόν η Σητεία θα είναι στην ευχάριστη θέση, εφ' όσον υπάρξει μειοδότης, να δεχθεί τα πρώτα υδροπλάνα στο χώρου του λιμανιού της.
Δεδομένου ότι το υδατοδρόμιο θα μπει στο χάρτη των υδατοδρομίων της Ελλάδας, η Σητεία θα καταστεί προορισμός και άρα έχουμε μία δωρεάν διαφήμιση της περιοχής μας. Επίσης το υδατοδρόμιο θα δώσει τη δυνατότητα διακίνησης τουριστών μέσα από τις γραμμές των υδροπλάνων. Θα δώσει επίσης τη δυνατότητα να έχουμε στην ουσία ένα σύνθετο προϊόν, το οποίο θα προέλθει από την κοινή χρήση του αεροδρομίου της Σητείας, του λιμανιού και των υδροπλάνων».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας