Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αξιοποίηση γεώτρησης στη Λάστρο

Αξιοποίηση γεώτρησης στη Λάστρο
Μία ημέρα μετά την εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος. Ένα και μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης, η χορήγηση παράτασης του έργου που αφορά την αξιοποίηση γεώτρησης στην Τοπική Κοινότητα Λάστρου.
Το θέμα περιλαμβανόταν σε πρόσφατη συνεδρίαση του προηγούμενου Δ.Σ., ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας. Λόγω της πίεσης των χρονικών προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη η πραγματοποίηση της συνεδρίασης χθες το μεσημέρι. Ομόφωνα το Δ.Σ. συμφώνησε με την πρόταση της υπηρεσίας για χορήγηση παράτασης του έργου έως τις 8/1/2015.
Ο Δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε ότι «το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης, έχουν περαιωθεί όλες οι εργασίες και απομένει η σύνδεση της γεώτρησης με τη ΔΕΗ για να γίνει η δοκιμαστική λειτουργία της γεώτρησης και του αρδευτικού δικτύου προκειμένου να κλείσει το έργο διαδικαστικά και οικονομικά. Γι' αυτό το λόγο ζητείται παράταση κι επειδή πρέπει να κάνουμε και την οικονομική εξόφληση του έργου θα πρέπει να υπάρχουν νόμιμα εγκεκριμένες παρατάσεις προθεσμίας ολοκλήρωσης το έργου».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας