Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών στα βυζαντινά μνημεία του Λασιθίου

Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών στα βυζαντινά μνημεία του Λασιθίου
Ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνοδευόμενη από την καθηγήτριά τους της Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης κ. Μαρία Κωνσταντουδάκη,
πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη για να γνωρίσει από κοντά μερικά από τα σημαντικά βυζαντινά μνημεία του Νομού Λασιθίου.
Χθες το πρωί, τελευταία ημέρα στον τόπο μας, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και η καθηγήτριά τους βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο και πραγματοποίησαν επισκέψεις στο ναό της Παναγίας Βρεφοτρόφου και στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Καθολικό. Αργότερα επισκέφτηκαν το νησί της Σπιναλόγκας και η περιήγηση ολοκληρώθηκε στη Φουρνή. Ξεναγός τους ήταν η Αρχαιολόγος της 13ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Γεωργία Μοσχόβη.
Για το μνημεία που επισκέφθηκαν στη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στο Λασίθι, η κ. Μοσχόβη μας ενημέρωσε:
«Γυρίσαμε όλο το Νομό Λασιθίου και ενδεικτικά σας αναφέρω την Παναγία Κερά και τον Αφέντη Χριστό της Κριτσάς, τον Κρούστα και τη Λατσίδα, το Βιγλί, τη Βόιλα, την Ετιά και τις Λιθίνες, το Καβούσι και τις Μάλλες, τους Μεσελέρους και τη Μονή Βρυωμένης. Την ξενάγησή τους, ανάλογα την περιοχή, είχαν αναλάβει η αρχιτέκτονας Δάφνη Χρονάκη και οι αρχαιολόγοι Μαριάννα Κατηφόρη και Μαρία Μαρή. Να επισημάνω ότι τα βράδια διανυκτέρευαν στην Ανατολή της Ιεράπετρας φιλοξενούμενοι του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου».
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας