Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Παραχώρηση χώρου στη Σητεία στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και την ΚΟΝΤΡΑ

Παραχώρηση χώρου στη Σητεία στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και την ΚΟΝΤΡΑ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας συζητήθηκε η παραχώρηση χώρου χερσαίας ζώνης λιμένα -του πάρκου Χλουβεράκη- στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και την ΚΟΝΤΡΑ
για εκδηλώσεις για την πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Επίσης αποφασίστηκε η παραχώρηση χώρου χερσαίας ζώνης λιμένα σε καταστήματα.
Με την ευκαιρία ο δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης απηύθυνε για άλλη μία φορά παράκληση στους πολίτες που χρησιμοποιούν και δραστηριοποιούνται στους χώρους της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που τους έχουν παραχωρηθεί, να προβούν σε διακανονισμό των οικονομικών τους υποχρεώσεων έναντι του Λιμενικού Ταμείου, διότι το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση και την άτυπη συμφωνία που είχε γίνει, το ΔΛΤ σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σητείας θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που δίνει τη δυνατότητα ο νόμος προκειμένου να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα χρήματα προς αυτό.
«Δείξαμε αρκετή ανοχή. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι αν θέλουν οι υπηρεσίες που παρέχονται από το ΔΛΤ να είναι επιπέδου τέτοιου που να ικανοποιούνται οι ίδιοι οι καταστηματάρχες και να υπάρχει μία καλαίσθητη εικόνα στον χερσαίο χώρο του λιμανιού, πρέπει από κάπου να βρεθούν τα χρήματα. Και μοναδικός πόρος για το ΔΛΤ Σητείας είναι τα χρήματα που εισπράττει από τις παραχωρήσεις αυτών των χώρων. Αν λοιπόν δε γίνει αυτό, θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα οριστικά και δε θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις επιθυμητές για όλους υπηρεσίες. Γι' αυτό παρακαλώ όλους να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και να μεριμνήσουν για τις οφειλές προς το ΔΛΤ», επεσήμανε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας