Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέλαβε την ευθύνη για τη "μαύρη τρύπα" η πρώην ταμίας


Τα πορίσματα-καταπέλτης για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αφαίμαξη του ταμείου του Δήμου Νεαπόλεως παρουσίασαν στο δικαστήριο οι οικονομικοί επιθεωρητές που ανέλαβαν να ερευνήσουν τη "μαύρη τρύπα" που διαπιστώθηκε το 2010.

 Οι ίδιοι έκαναν λόγο για σημεία και τέρατα στην οικονομική διαχείριση και παντελή έλλειψη επίβλεψης στα οικονομικά του Δήμου.
Το κουβάρι της υπόθεσης που αφορά στη "μαύρη τρύπα" στο ταμείο του πρώην Δήμου Νεαπόλεως ξετυλίγει από σήμερα το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την ομολογία, ενώπιον του δικαστηρίου, από την πρώην ταμία, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την υπεξαίρεση 230.000 €, ζητώντας μάλιστα συγνώμη από τους συγκατηγορουμένους της για την περιπέτεια στην οποία μπήκαν εξαιτίας των ενεργειών της.
Στο εδώλιο εκτός από την ίδια κάθονται ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και τέσσερα ακόμη άτομα, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών προσώπων του Δήμου από τα οποία υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα, καθώς θεωρούνται συνυπεύθυνοι για την απώλεια 1.450.000€, όπως έχει υπολογιστεί το έλλειμμα με βάση προσαυξήσεις 20 μηνών.
Της Έλλης Κοκάλη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας