Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Παρεμβάσεις και έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου Σητείας

Παρεμβάσεις και έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου Σητείας
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας συζητήθηκαν παρεμβάσεις και έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Σητείας.

Εγκρίθηκε το πρώτο πρακτικό διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού, με σφραγισμένες προσφορές για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ζάκρου Δήμου Σητείας». Η έγκριση του πρώτου πρακτικού νομιμοποιεί, όπως αναφέρθηκε, στην ουσία την συμμετοχή των υποψηφίων αναδόχων για το συγκεκριμένο έργο.
Η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε και τους όρους διεξαγωγής ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Πυροσβεστικού Δικτύου Φαραγγιού Ρίχτη». Όπως τόνισε ο κ. Πατεράκης, «είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές που θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν άμεσα νερό -μακάρι να μη χρειαστεί- στα πυροσβεστικά οχήματα, αν χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνουμε παρεμβάσεις στο Φαράγγι, που είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερης ομορφιάς Φαράγγι».
Επίσης τους όρους διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας «Δημιουργία internet spot στο Πολύκεντρο Ζάκρου και επέκταση δικτύου wi-fi στην Κάτω Ζάκρο».
Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών, όπως αναφέρθηκε, θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες στην περιοχή δωρεάν χρήσης Ιnternet.
«Αφορά και τη Ζάκρο. Αυτό που μας απασχολούσε βέβαια ήταν να ικανοποιήσουμε την απομονωμένη περιοχή της Κάτω Ζάκρου», σημείωσε ο κ. Πατεράκης.
Επιπλέον εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας «Προμήθεια-Εγκατάσταση Αστικού Εξοπλισμού (Ανάπλαση περιοχής Ξεροκαμάρες Δήμου Σητείας)». Όπως αναφέρθηκε, χρειάστηκε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός διότι δεν επετράπη από την Διαχειριστική Αρχή η προμήθεια των φωτιστικών, τα οποία είχαν προβλεφθεί από την αρχική μελέτη, με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε το στοιχείο του ανταγωνισμού. «Οπότε αναγκάστηκε η υπηρεσία να κάνει νέα μελέτη για να προμηθευτούμε νέα είδη φωτιστικών και νέα είδη αστικού εξοπλισμού για την περιοχή της ανάπλασης», εξήγησε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας