Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας

Εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας Για τα επόμενα δυόμισι χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας θα είναι ο κ. Κοζυράκης.
Αντιπρόεδρος σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, προτάθηκε κι εξελέγη -από τη μείζονα μειοψηφία και το συνδυασμό της κ. Κατερίνας Σκαρβελάκη- ο κ. Νίκος Πλακαντωνάκης. Γραμματέας κατόπιν μη αποδοχής της θέσης από την κ. Σταυρούλα Καράμπελα από την ελάσσονα μειοψηφία ο κ. Γιάννης Σφενδουράκης.
Ο κ. Κοζυράκης έλαβε 21 ψήφους και 5 λευκά, ο κ. Πλακαντωνάκης 25 ψήφους κι 1 λευκό και ο κ. Σφενδουράκης 24 ψήφους και 2 λευκά.
Αμέσως μετά -κατά την πρώτη του τοποθέτηση αλλά και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης- ο κ. Κοζυράκης χειροκροτούμενος ανέλαβε καθήκοντα κι ευχαρίστησε το σώμα που τον ανέδειξε Πρόεδρο του Δ.Σ. «Είναι τιμή για εμένα η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία με ψήφισαν και θεωρώ ότι κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν ψήφισαν δεν το έκαναν με την έννοια της διαφωνίας του προσώπου, αλλά για κάποιους άλλους λόγους. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό», ανέφερε. Παράλληλα ο κ. Κοζυράκης δεσμεύτηκε ότι ως Πρόεδρος του Δ.Σ. θα είναι δίκαιος, αλλά και παράλληλα αυστηρός ως προς τις παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο χωρίς καμία προειδοποίηση. «Δε νομίζω ότι χρειάζεται προειδοποίηση για να είναι συνεπής ένας Δημοτικός Σύμβουλος στις υποχρεώσεις του. Την προηγούμενη περίοδο έκανα το σφάλμα και δεν το εφήρμοσα, όμως πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώρια και καμία δικαιολογία από κανένα», τόνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας